Erhvervsrådets mærkesager

Erhvervsrådet arbejder hele tiden på at markere sig som en stærk lokal interesseorganisation. En organisation med holdninger til erhvervsudvikling og erhvervspolitik. Og et markant talerør for iværksættere og virksomheder ind i kommuner, region og folketing.

Vi har særlig fokus på fire indsatsområder med det klare formål at fremme iværksætteres og virksomheders betingelser i vores to kommuner.

Nedenfor kan du læse en kort beskrivelse af de fire mærkesager. Vil du have en mere detaljeret beskrivelse krydret med statistik på de fire områder, iværksætteres og virksomheders syn på mærkesagerne samt Erhvervsrådets holdninger og handlinger? Læs vores mærkesagsbog.

business

Erhvervsudvikling

En sund erhvervsudvikling kræver konstant fokus hos virksomheder, kommuner og hos det lokale erhvervsråd. Vi taler derfor det lokale erhvervslivs sag lokalt, regionalt og nationalt og hjælper iværksættere og virksomheder med at skabe udvikling og vækst. Vores fokus er særligt rettet mod iværksætteri, produktivitet og digitalisering.

face

Kvalificeret arbejdskraft

Adgang til kvalificeret arbejdskraft er en afgørende forudsætning for vækst og udvikling. Erhvervsrådet arbejder derfor på – ofte i samarbejde med andre aktører – at gøre noget ved manglen på kvalificeret arbejdskraft, fx ved at skabe kontakt mellem virksomheder og studerende, ved at deltage i forskellige lobbyinitiativer og ved at involvere sig i aktiviteter, hvor målet er at få flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse.

directions_car

Infrastruktur

En stærk infrastruktur – både trafikalt og digitalt – styrker bosætning, handel og kultur og er altafgørende for vækst og udvikling i vores område. Erhvervsrådet involverer sig derfor i lobbyarbejdet omkring en række trafikale infrastrukturprojekter i Midt- og Vestjylland samt i udbygningen af den digitale infrastruktur.

local_library

Uddannelse

Vil vi kunne rekruttere den nødvendige arbejdskraft og sikre bosætning i vores to kommuner, er det nødvendigt med et bredt udbud af uddannelser. Erhvervsrådet involverer sig derfor i den lokale uddannelsespolitiske dialog, arbejder med opkvalificeringsinitiativer og taler med virksomhederne om, hvilke kompetencer der er behov for med henblik på at påvirke udbuddet af uddannelser lokalt.

Se mærkesagsbogen som iPaper. Vil du have bogen sendt i en trykt udgave, kan du skrive til os på post@erhvervsraadet.dk.


phone Ring til Anja

Anja Harbo Voller

Chefkonsulent

phone 9626 1127

smartphone 2427 0843

email E-mail

Anja Harbo Voller

Eller...

Leder du efter en anden? Har du en fast kontakt, eller mangler du overblik?

Se medarbejdere