Invasionen af Ukraine

Den alvorlige situation i Ukraine kan have konsekvenser for danske virksomheder. Her finder du information om, hvordan Ruslands invasion af Ukraine kan påvirke din virksomhed.

 

► Akut opståede udfordringer

Ved akut opståede udfordringer kan Udenrigsministeriets Global Response Team kontaktes.

The Trade Councils Global Response Team yder virksomhedsvejledning ved akut opståede udfordringer som følge af situationen, herunder afledte eksportrelaterede spørgsmål. Kontakt os ved at skrive til globalresponseteam@um.dk eller brug kontaktformularen her.

Ambassaden i Kiev er midlertidigt lukket, og Udenrigsministeriet har meget begrænsede muligheder for at yde konsulær bistand til danskere i landet. Hvis du har spørgsmål relateret til rejser eller ophold i Ukraine, kan du kontakte Udenrigsministeriets globale vagtcenter 24/7 på +45 33 92 04 00 eller bbb@um.dk. Du kan læse Udenrigsministeriets rejsevejledning for Ukraine her.

Såfremt du har generelle spørgsmål til sanktioner er du i øvrigt velkommen til at kontakte Udenrigsministeriets Kontor for Koncernjura, Offentlig Ret på jtk@um.dk.

► Sanktioner mod Rusland og Belarus

Som modsvar på Ruslands invasion af Ukraine har EU indført en række sanktioner mod Rusland og Belarus.

Se sanktionerne på virksomhedsguiden

► Ansatte i Ukraine

Virksomheder, der har rejsende eller udstationerede medarbejdere, kan løbende konsultere Udenrigsministeriets rejsevejledning for at holde sig opdateret om situationen i Ukraine.

Se udenrigsministeriets rejsevejledning her

► Forretningsaftaler og force majeure

Situationen i Ukraine kan gøre det umuligt at leve op til en aftale om enten køb eller salg af varer eller tjenesteydelser. 

Læs mere på virksomhedsguiden

► Beskyt dig mod digitale trusler

Din virksomheds IT- og datasikkerhed kan i øjeblikket være under øget pres for digitale trusler, fx hackerangreb. Det er derfor vigtigt at tænke IT-sikkerhed ind i din virksomhed.

Få gode råd på virksomhedsguiden

► Støtteordning på 50.000 til digital sikkerhed

Kontakt os på 96 26 11 11 og hør mere om puljen, der åbner den 17. martsHerning Kommune og Ikast-Brande Kommune finansierer den lokale erhvervsservice, så virksomheder og iværksættere gratis kan få vejledning af Erhvervsrådet.