Energisparetips til din virksomhed

Rigtig mange danskere har installeret en app, så de kan følge energipriserne time for time og lægge dele af deres forbrug, når prisen er lav. Som virksomhed har du knap så stor fleksibilitet ift. at flytte rundt på dit energiforbrug; i stedet må du se på, hvordan du kan spare på energien.

Få overblik over dit energiforbrug

Start med at danne dig et overblik. Det kan virke uoverskueligt, men din tid er med stor sandsynlighed rigtig godt givet ud.

Du skal have styr på dine energiaftaler, så du ved, hvordan din regning er sat sammen. Og du skal finde frem til, hvor og hvornår din virksomhed forbruger sin energi fx varme, vand og el. Kan I forholdsvis nemt ændre nogle steder?

Her er 3 eksempler:

  1. Skru ned for varmen.
    I offentlige bygninger er temperaturen sat til 19 grader – måske I kan gøre det samme? Husk at informere dine medarbejdere, så de er klar over, at de skal tage en ekstra trøje, pulsvarmere eller halstørklæde med på job. Sørg også for at holde på varmen ved at lukke døre til de rum, der har en anden temperatur.
     
  2. Spar på strømmen.
    Kan I bruge mindre strøm? Det kan fx være ved at skifte til LED-belysning, men der er også andre mindre tiltag, som hjælper i det store billede. Sørg for at slukke lys, skærme og anden elektronik, når I ikke bruger det. Måske skal sidste person slukke lyset, alle slukke skærmene, når de går fra computeren i længere tid eller noget helt tredje?
     
  3. Brug mindre varmt vand.
    Dine medarbejdere skal selvfølgelig kunne vaske hænder/tage bad i varmt vand, men måske I kan spare på vandet? Fx ved at installere vandbesparende haner med sensor eller blot sætte et skilt op ved samtlige vandhaner/brusere, hvor I opfordrer medarbejderne til at spare på det varme vand. 

Husk at involvere dine medarbejdere

Det vigtigste råd er, at du inddrager dine medarbejdere. De er måske allerede pressede på privatfronten på grund af de stigende energipriser. Tag en åben dialog med dem om, hvordan I sammen kan spare energi på arbejdspladsen.

Husk også på, at dine medarbejdere kender deres arbejdsopgaver og maskiner til fingerspidserne; de har måske viden og forslag til at minimere forbrug, som du ikke kender til.

Under alle omstændigheder vil det højst sandsynligt motivere dine medarbejdere og skabe ambassadører, at du inddrager dem, så I står sammen om energibesparelserne.

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside

Adfærdskampagne

Gennemfør en adfærdskampagne, tag hul på de gode energivaner, og saml op på ideer til energiforbedringer fra medarbejderne, der kender bygninger, maskiner, udstyr og arbejdsgange.

Det er muligt at downloade em kampagneguide og bestille materialer.

Læs mere på sparenergi.dk